Maroko

više destinacija, Maroko

već od 950€

Opis destinacije

Vodimo vas u mističnu zemlju na raskršću Evrope i Afrike, u kojoj ćete jednako biti očarani snagom Atlantika, dinama i zelenim oazama nepregledne Sahare, ali i snežnim vrhovima Atlas planina… Maroko, kraljevina bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Zemlja različitosti, osmeha, boja, aroma, ukusa…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MARAKEŠ
+ izleti Ruralni Maroko, Kazablanka, Ouzud vodopadi, Esauira, Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja

Cena: 
1030 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
950 EUR po osobi

Polasci:
11. mart 2024.
20. mart 2024.

Trajanje:
8 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Marakeš sa presedanjem
- Prtljag težine do 23kg za sve letove + ručni prtljag do 8kg
- 7 noćenja u hotelu ASSOUNFOU *** u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Svi transferi prema programu putovanja, koji se realizuju privatnim minibusom
- Lokalni vodič u Marakešu
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Viza za Kraljevinu Maroko + usluge viziranja – ~60 EUR
- Fakultativni izleti
- Ulaznice za muzeje i lokalitete prema programu putovanja
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Ruralni Maroko – kazba Ait Ben Haddou i Ourzazate sa posetom filmskom studiju Atlas sa uključenom ulaznicom u pratnji lokalnog vodiča – 60 EUR
- Obilazak Kazablanke – 55 EUR
- Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča – 50 EUR
- Odlazak u poznato letovalište Esauiru u pratnji lokalnog vodiča – 45 EUR
- Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja sa uključenim obrokom u kampu i jahanjem kamila – 80 EUR

- Paket fakultativnih izeta iznosi 250 EUR.
- Prijavljivanje za fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje svih izleta obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

VAŽNO:
- Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
DAN 1 – Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Marakeš sa presedanjem. Po dolasku u Marakeš, transfer privatnim prevozom do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – Doručak. Krećemo u razgledanje grada. Odlazimo do medine – starog dela Marakeša gde se nalaze gradski trg Džema el Fna i Kotubija džamija, simbol ovog grada. Družimo se sa meštanima, pijemo sveže ceđene sokove, igramo se sa majmunima, gledamo performanse žonglera i krotitelja kobri. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Nakon posete palati, pravimo pauzu za ručak. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Sledi prezentacija kozmetičkih proizvoda, začina, čajeva, tradicionalnih lekova. Nastavljamo do souka – najživopisnije pijace u Maroku, gde se upoznajemo sa zanatima koji se ovde prenose sa generacije na generaciju. Obilazak završavamo na trgu Džema el Fna. Noćenje.

DAN 3 – Doručak (lunch paket). U ranim jutarnjim časovima krećemo na najuzbudljiviji izlet Ruralni Maroko. Put nas vodi kroz predivne predele Visokog Atlasa do ksara – utvrđenog sela Ait Ben Hadou iz 11. veka, koje je od 1987. upisano na UNESCO-vu listu svetske baštine. Posetićemo utvrđenje prepoznatljive marokanske arhitekture i čuti zanimljive priče o ovim autentičnim zajednicama. Pauza za ručak sa pogledom na ksar. Avanturu nastavljamo do jednog od najvećih filmskih studija na svetu “Atlas”. Dok budemo šetali svetski poznatim scenama, na trenutak ćete pomisliti da ste deo Holivuda, jer su mnogobrojna kinematografskim ostvarenjia nastala upravo ovde. Izlet završavamo u gradu Ouarzazate, koji je smešten na 1160 metara nadmorske visine, usred gole visoravni, na granici Visokog Atlasa i Sahare. Iz tog razloga nosi naziv “Vrata pustinje”. Slobodno vreme za kupovinu berberskih ćilima, nakita, marama od prirodnih boja. Povratak u Marakeš. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka, polazimo na celodnevni fakultativni izlet u Kazablanku. Po dolasku u najveći grad kraljevine i ekonomsku prestonicu, krećemo u šetnju parkom Arapske lige, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i nekadašnja katedrala Sacre Coeur. Prošetaćemo i trgovima Ujedinjenih nacija i Muhamed V. Prolazimo pored zidina starog jezgra i dolazimo do modernog dela grada na obali okeana. Zaustavićemo se kod popularnog Rick’s kafea, iz čuvenog filma Casablanca i napraviti pauzu za fotografisanje. Izlet nastavljamo do simbola grada – džamije Hasana II sa jednim od najviših i najlepših minareta u islamskom svetu. Slobodno vreme za posetu džamiji, ručak, šetnju uz Atlantski ocean ili kupovinu. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5 – Odmah nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Po dolasku, odlazimo u goste jednoj berberskoj porodici, gde će nam ljubazni domaćini ponuditi domaći hleb sa maslinovim uljem i berberski viski, kako drugačije nazivaju marokanski čaj. Upoznajemo se sa njihovom kulturom, tradicijom, običajima ali i načinom života u ruralnim delovima zemlje. Kroz maslinjake, spuštamo se do vodopada, a usput se slikamo sa druželjubivim berberskim majmunima. Sledi vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Fakultativni izlet za Esauiru, grad vetrova. U prelepom mestu na obali Atlantika, prepliću se francuska, portugalska i berberska arhitektura. Na putu do Esauire, zaustavljamo se kako bismo napravili fotografije sa kozama na arganovom drveću, a nakon toga odlazimo do fabrike gde možete pazariti arganovo ulje i kozmetičke proizvode od ovog ulja. Po dolasku u Esauiru, odlazimo do luke sa plavim čamcima, gde se nalazi i riblja pijaca. Obilazimo utvrđenje gde se snimala serija Game of Thrones i odakle se pruža pogled na Atlantski okean. Šetamo uskim ulicama medine. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu Moulay Hassan. Slobodno vreme za šetnju uz gradsku plažu, kupovinu ili jednostavno uživanje u gradu. Za ručak preporučujemo ribu i morske specijalitete, po kojima je ovaj grad nadaleko poznat. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 7 – Nakon doručka kećemo na fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja. Odlazimo do restorana odakle se pruža pogled na plave vode jezera, koje je smešteno u podnožju Atlas planina. Idealno mesto za opuštanje i beg od gradske vreve. Uživamo u ukusu čaja od mente i pogledu na nestvarne predelima koji nas okružuju. Izlet nastavljamo do pustinje Agafay. Nakon ručka u kampu, sledi jahanje kamila preko kamenih dina, dok posmatramo vrhove Visokog Atlasa u pozadini. Fotografijom čuvamo trenutke od zaborava. Povratak u Marakeš. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Predlažemo obilazak vrta Majorelle, najlepšeg u čitavom Maroku, koji je bio vlasništvo francuskog modnog kreatora Iv Sen Lorana ili šetnju u nekom od gradskih vrtova, posetu El Badi palati ili Ben Youssef medresi, kupovinu u sukovima, uživanje u šolji čaja od mente sa pogledom na gradski trg. Toliko je mogućnosti, a izbor je samo vaš! Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru