Maroko

više destinacija, Maroko

već od 1195€

Opis destinacije

Maroko je kraljevina koja leži na severozapadu afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlanskog okeana i Sredozemnog mora. Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije krunisan je sultan Mohamed. Putovanje u Maroko vodi putnike kroz predele neočekivanih boja, prestonice imperija Fes, Meknes, Marakeš i Rabat, različitog kolorita i arhitekture, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim došljacima kao pesak sa plodnim ravnicama i visokim gorjem Atlasa. Maroko je najraznobojnija zemlja severne Afrike, prepuna divnih prizora i očaravajudih priča. Ako u modernom svetu još uvek postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najvedi grad Kazablanka, takođe magično privlači pažnju mnogobrojnih turista koji poseduju ovu zemlju tokom čitave godine. Putovanje u Maroko je putovanje u zemlju iz bajki, koja de bez izuzetka očarati svakog posetioca…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MAROKO 
KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA 
MARAKEŠ – KAZABLANKA – MEKNES – FES – RABAT - MARAKEŠ 
GRUPNI POLAZAK 01. MART 2024. 
8 dana / 7 noćenja, avionom 
SVI OBILASCI U CENI ARANŽMANA! 
DNEVNI LETOVI KOMPANIJE LUFTHANSA 

Cena po osobi u € za navedeni period boravka
HoteliuslugaCena za uplate do
15.07.2023.
Popust na rane uplate
Cena za uplate nakon 16.07.2023.
Hoteli 4*
Po osobi u 1/2 sobi
HB
11951295
treda odrasla osoba u 1/2+111701270
1/114151515

Legenda: 1/2 – standardna dvokrevetna soba, 1/2+1 – dvokrevetna soba sa tredim – pomodnim krevetom, 1/1 – jednokrevetna soba. 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:  
- avio prevoz sa pripadajudim taksama (206€) kompanijom Lufthansa Beograd-Frankfurt-Marakeš-Frankfurt-Beograd, satnice i konekcije su navedene u programu putovanja 
- razgledanja prema programu 
- hotelske usluge prema programu, usluga polupansion u hotelima 4* (1 nodenje u Kazablanki, 1 nodenje u Meknesu, 1  nodenje u Fesu, 2 nodenja u Rabatu, 2 nodenja u Marakešu) 
- ulaznice za baštu Majorel 
- lokalni vodič na engleskom jeziku 
- usluge vodiča-pratioca na srpskom jeziku 
- organizacija putovanja 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:  
- ulaznica u džamiju Hasan II u Kazablanki 13€, pladanje na licu mesta po želji putnika 
- napojnice za vozače i lokalnog vodiča (uobičajeno u ovom delu sveta) 
- troškove vize i viziranja 5500RSD ukoliko putnik radi vizu posredstvom agencije, potrebna dokumentacija: pasoš čija je  važnost 6 meseci od momenta povratka sa putovanja, formular popunjen i potpisan od strane putnika, minimum 2  prazne stranice u pasošu, 2 fotografije 3x4cm na beloj pozadini, potvrda o radnom odnosu ili studiranju, kopija hotelskih  i avionskih rezervacija (obezbeđuje agencija), potvrda iz banke o posedovanju finansijskih sredstava (preporučena suma  50€ po danu boravka), kopija izvoda iz MKR, kopija obe strane LK + očitana LK, putno zdravstveno osiguranje. 
- putno zdravstveno osiguranje oko 2000RSD 
- osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja - ostale nepomenute usluge 
Kazablanka – 1 noćenje 
New Hotel 4* https://newhotel.ma/ 
Hotel je modernog dizajna, izuzetno lociran u odnosu na centar grada i Džamiju Hasana II od koje je udaljen oko 1, 5km.  Dvokrevetne sobe u sastavu imaju kupatilo, klima uređaj, aparat za kafu, sef, mini bar i internet. Od dodatnih sadržaja  hotel poseduje restoran, a la carte restoran, kafe bar i wellness centar.  

Meknes – 1 noćenje 
Zaki hotel 4* http://www.zakisuiteshotel.com/ 
Zaki hotel smešten je u blizini Medine u Meknesu. U sastavu hotela se nalazi restoran, kao i nekoliko barova. Sobe hotela  Zaki su udobne, svaka ima kupatilo, TV, telefon i set za kafu. U sastavu hotela se nalazi SPA centar sa prostorijama za  masažu i hamamom. 

Fes – 1 noćenje 
Escale 4* http://www.hotelescale.ma/ 
Uređen u marokanskom stilu, centralno pozicion. Hotel poseduje restoran na vrhu zgrade, odakle se uz ukusne obroke ili  jutarnju kafu pruža panoramski pogled na ceo grad. Svaka soba ima kupatilo, mini frižider i sef. Rabat – 2 noćenja 
Rive hotel 4* http://www.rivehotel.com/ 
Hotel Rive se nalazi u blizini Hasanove kule i diplomatske četvri. U sastavu ima restoran, bar, menjačnicu, servis za pranje i  peglanje veša i restoran. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, TV, telefon i mini bar. 

Marakeš – 2 noćenja 
Nassim 4* 
Objekat uređen u tradicionalnom stilu, 3km od trga Djemaa El Fna – Trg Lopova, 1,5km od Majorel vrtova. Svaka soba ima  kupatilo, TV, mini frižider, fen. Od dodatnih sadržaja poseduje servis za pranje i peglanje veša, restoran i bar. 

1.dan/01.mart Beograd – Frankfurt – Marakeš – Kazablanka  
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ sa predstavnikom agencije preko puta šaltera „INFORMACIJA “ dva i po  sata pre poletanja. Poletanje aviona za Frankfurt u 07:00 na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 09:05, nastavak putovanja  za Marakeš u 10:55h na liniji LH4370. Sletanje u Marakeš u 14:35. Po prolasku pasoških i carinskim formalnosti, sledi  transfer do hotela u Kazablanki (240km), smeštaj i slobodno vreme. Večera u hotelu i nodenje. 

2.dan/02.mart Kazablanka – Meknes (240 km) 
Doručak. Obilazak najvedeg grada i finansijske prestonice Maroka - Kazablanke: Habous distrikt, kraljevska palata, trg  Mohamed V, rezidencijalni deo grada – Anfa i spoljašnost impresivne džamije Hasan II... Nastavak putovanja ka Meknesu,  zelenom gradu utvrđenom bedemom dugačkim 40 km. Obilazak Meknesa: mauzolej sultana Mule Ismaila, kapija Bab  Mansour i trg uz nju, kraljevska ergela i jevrejska četvrt. Večera i nodenje. 

3.dan/03.mart Meknes – Fes (52 km) 
Doručak. Slobodno vreme do polaska za Fes, nekadašnja velika duhovna prestonice Maroka. Fes ima najvedi  srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, čuvena Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija, kao i mnogobrojne zanimljive i šarene  zanatske radnje keramike, tepiha,predmeta od srebra i bakra... kao i farbare kože. Opciono ručak u jednom od lokalnih  restorana. U popodnevnim satima obilazak Fez Jdida u okviru koje je i Jevrejska četvrt. Smeštaj u hotel, slobodno vreme.  Večera u hotelu i nodenje. 

4.dan/04.mart Fes – Rabat (208 km)
Doručak. Slobodno vreme do polaska Rabat. Rabat je glavni grad Maroka i sedmo po veličini grad u zemlji. Sam grad ima  nešto manje od 600 000 stanovnika, dok čitavo gradsko jezgro broji oko 1,2 miliona stanovnika. Medina u Rabatu se  nalazi na listi svetske kulturne baštine Unesco. Po dolasku, slobodno vreme i šetnja orjentacije. Smeštaj u hotel, večera i  nodenje. 

5.dan/05.mart Rabat 
Doručak. Nakon doručka razgledanje grada: Medina (stari grad), zgrada Parlamenta, Kraljevska palata - Mechouar, zgrada  pošte, Hasanova kula, mauzolej Muhameda V, kazba Udaja... Slobodno vreme. Večera i nodenje.  

6.dan/06.mart Rabat – Marakeš (320 km) 
Doručak. Nakon doručka polazak za Marakeš sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Marakeš je prema utiscima putnika  ujedno i najinteresantniji grad Maroka kao i drugi niajstariji carski grad. Po dolasku slobodno vreme za šetnju. Smeštaj u  hotel, večera i nodenje. 

7.dan/07.mart Marakeš  
Doručak. Obilazak istorijskog centra Marakeša, drugog najstarijeg carskog grada, poznatog kao biser juga. Planirano  razgledanje grada obuhvata: bašta Majorele u kojima je živeo i stvarao Iv Sen Loren, palatu Bahia, Kutubia minaret velike  džamije, poseta medini- tradicionalnog suka, poseta slavnom trgu Djemaa El Fna – Trg Lopova, sa okolnim bazarom i  zanatskim četvrtima... Opciono ručak u nekom od lokalnih restorana. Slobodno vreme. Večera u hotelu i nodenje. 

8.dan/08.mart Marakeš – Frankfurt – Beograd 
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom u Marakešu. Let za Frankfurt na liniji LH4371 u 15:25. Dolazak u  Frankfurt u 19:20. Nastavak putovanja za Beograd u 21:50 na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23:40. Kraj usluge. 

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA - uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu.

OD

Organizator putovanja je turistička agencija Odeon World Travel, broj licence OTP 114/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Odeon World Travel. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru