Japan

više destinacija, Japan

već od 1990€

Opis destinacije

Konnichiwa Nippon i blagi naklon kao znak tradicionalnog pozdrava u zemlji izlazećeg sunca. Svetska metropola Tokio, brzi i tačni japanski vozovi ili tradicionalni Kjoto i njegovi hramovi? Beličaste latice trešnje ili bronzane nijanse javora, mistične gejše koje sitnim koracima nestaju niz ulicu ili neustrašivi samuraji? Ispijanje zelenog čaja ili možda suši? Koja god da vam je prva asocijacija na Japan, niste pogrešili. Sve ovo ali i mnogo više čini Japan jednom od najzanimljivijih zemalja današnjice.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOKIO – KJOTO

Cena: 
2290 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
1990 EUR po osobi

Polasci:
28. februar 2024.
11. mart 2024.

Trajanje:
12 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz za svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Tokio sa presedanjem u Dohi
- Prtljag težine 23kg + ručni prtljag za sve letove
- 5 noćenja u hotelu HENN NA HOTEL*** ili sličnom u Tokiju u 1/2 sobama (singl ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC
- 4 noćenja u hotelu RINN KAMIEBISU*** ili sličnom u Kjotu u 1/2 sobama (singl ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC
- Svi transferi prema programu putovanja
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Paket fakultativnih izleta
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdrastveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Paket fakultativnih izleta koji podrazumevaju sledeće obilaske: Fudži, Nikko, Kjoto, hram Fushimi Inari, Nara, Osaka i Hirošima sa uključenim prevozom, ulaznicama prema planu i programu i uslugama vodiča – 400 EUR
- Prijavljivanje za paket fakultativnih izleta se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.
DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Tokio sa presedanjem.

DAN 2 – Dolazak u prestonicu zemlje izlazećeg sunca u večernjim časovima i transfer vozom do smeštaja. Noćenje.

DAN 3 – Konnichiwa Tokio. U jutarnjim časovima krećemo u razgledanje glavnog grada Japana. Obilazak krećemo od carske palate ili nekadašnjeg Edo zamka, mesta gde i danas živi carska porodica. Odlazak do Ginze, najpopularnije trgovačke četvrti Tokija. Nakon Ginze odlazimo do Tsukiji marketa, najvećeg aukcijskog marketa ribe na svetu. Dok suši majstori biraju najbolju tune, mi uživamo u svežem i ukusnom sušiju i drugim specijalitete. Obilazak nastavljamo do Asakuse, jednog od najstarijih delova Tokija. Šetnja Nakamise ulicom do Sensoji hrama.  Obilazak nastavljamo poseti kompleksu šinto koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smešten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih delova Japana i sveta.  Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supruge, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Nastavak šetnje do jednog od najmodernijih delova grada Šibuje (Shibuya) gde se pridružujemo hiljadama ljudi koji istovremeno prelaze najpoznatiji pešaki prelaz na svetu. Upoznajemo se sa čuvenom statuom vernog psa Hačika. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 – Krećemo u fakultativni obilazak Fudžija. Odlazak vozom u Nacionalni park odakle ćemo imati priliku da se divimo moćnoj Fudži (Fuji) planini. U slučaju povoljnih vremenskih uslova očekuje nas spektakularan pogled na ovu veličanstvenu planinu. Fuji Five Lakes region leži na 1000 metara nadmorske visine i sastoji se od pet jezera. Jedno od njih je i jezero Kawaguchi. Ovo mesto nudi nam još nekoliko atrakcija, a tu je i panoramska žičara koja nas penje do 1000 metara nadmorske visine na planinu Tenjo, odakle nam se pruža veličanstven pogled na jezero i okolinu. U ovom mestu se nalazi i nekoliko interesantnih muzeja, onsena-banja, kao i zabavni park Fuji-Q Highland. Povratak u Tokio. Noćenje.

DAN 5 – Vozom odlazimo na fakultativni obilazak stotinak kilometra severnije od Tokija, u planinske krajeve gde se upoznajemo sa važnim istorijskim gradom Nikko. Grad čije se i kulturno istorijske i prirodne lepote nalaze na popisu UNESCO-ve svetske kulturne baštine Ime potiče od japanske reči koja znači “sunčev sjaj” ili “sunčeva svetlost”. Sjaj ovog mesta ogleda se u japanskoj poslovici: “Ne govori ‘kekko’ [veličanstveno] dok ne vidiš Nikko.” Šinto svetilište je možda postojalo u gradu već u IV veku pne, a 766. godine ovde je osnovan budistički hram. Međutim, od XVII. veka gradom dominira veliko svetilište Tōshōgū u kome se nalazi mauzolej Tokugawe Ieyasua, prvog Tokugawa šoguna. Važan je i mauzolej Daiyuin, posvećen Tokugavi Iemitsuu, trećem Tokugawi šogunu, koji je umro 1651. Ovde se nalazi i čuvena rezbarija tri mudra majmuna, od kojih jedan ne vidi, drugi ne čuje, a treći ne govori. Atrakcija ovog mesta je i “tajni most” preko reke Daija. Nakon kraćeg odmora obilazak nastavljamo ka veličanstvenom parku Ueno. Park Ueno je danas veliki gradski park, u okviru kojeg se nalaze hramovi, svetilišta, muzeji ali i zoo vrt.  Sagrađen je na zemljištu koje je nekada pripadalo jednom od najvećih I najbogatijih hramova Kaneiji, porodičnom hramu klana Tokugava iz vremena Edo perioda Park je jedno od omiljenih mesta u vreme Sakure cvetanja japasnke trešnje. Nakon posete parku odlazimo do živopisne ulice Ameyoko, gde ćemo vreme posvetiti uživanju u kulinarskim specijalitetima i šopingu. Slobodno vreme..Noćenje.

DAN 6 – Pakujemo stvari i na kratko se opraštamo od Tokija i krećemo vozom u Kjoto. Nakon što se smestimo odlazimo na fakultativni izlet u Osaku. Osaka je ekonomski centar Kansai regiona, najtemperamentniji grad u Japanu, centar japanske gastronomije, komedije, trgovine, biznisa i lutkarskog pozorišta – Bunraku.  Takodje grad je poznat i kao nezvanična prestonica Yakuza – japanske mafije. Obilazak Osake započinjemo posetom zamku Osaka iz 16 veka – koji je simbol grada. Jedan je od samo 12 preostalih očuvanih samurajskih tvrđava u Japanu. Nakon obilaska zamka šetnju nastavljamo do Umeda distrikta, najprometnijeg dela grada, gde se nalaze tržni centri, restorani, poslovne zgrade i u kom lokalno stanovništvo provodi najveći deo dana.  Iskoristićemo priliku da prošetamo i do čuvenog dela grada Dotonbori gde ćete  imati priliku da   probate lokalne specijalitete – Takoyaki i Okonomiyaki, koji važe za najbolja, najkvalitetnija, najukusnija autentična jela ove kulinarske prestonice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Povratak u Kjoto. Noćenje.

DAN 7– Ujutru krećemo u fakultativni obilazak Kjota. Odlazimo vozom do čuvene bambusove šume smeštene u Arashijama, mirnom delu grada na obali reke Katsura. Nastavljamo autobusom do hrama Kinkakuji ili jednostavnije Zlatni paviljon, jednog od najpoznatijih budističkih hramova u Japanu. Odatle ćemo produžiti do Nijo-jo zamka okruženog predivnom baštom gde ćemo imati prilike da prošetamo odajama u kojima su živeli šoguni ali i otkrijemo šta je slavujev pod. Nećemo propustiti priliku ni da posetimo Gion, deo grada poznat po tome što u njemu žive gejše. Ovde se snimao i čuveni film “Memoari jedne gejše”. Noćenje.

DAN 8– U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni obilazak čuvenog Fushimi inari hrama, poznatijeg kao hram hiljadu tori kapija. Vozom nastavljamo do Nare, prve stalne prestonice Japana i obilazimo Todaiđi hram, nekada najveću drvenu konstrukciju u Japanu u kojoj se nalazi 15 m visoka statua Bude, jedna od najvećih bronzanih statua Bude u Japanu. Slobodno vreme provodimo uživajući u društvu najpoznatijih stanovnika ovog grada-jelena kojih ima više od 1000 i koji se ovde smatraju svetim životinjama. Povratak vozom u Kjoto. Noćenje.

DAN 9 – Fakultativni izlet do Hirošime koja je udaljena oko 400km od Kjota. Najpre ćemo posetiti ostrvo Mijađima koje poznato po “plutajućim Tori vratima” koja su jedan od simbola Japana. Ovde možemo uživati u svežim ostrigama i drugim morskim plodovima. Nakon toga obilazimo park i Memorijalni muzej mira posvećen atomskom bombardovanju Hirošime 6. avgusta 1945. kada je prva atomska bomba u ljudskoj istoriji bačena na ovaj grad. Povratak u Kjoto. Noćenje.

DAN 10 – Slobodan dan do popodnevnog polaska za Tokio.Odlazak vozom do hotela u Tokiju. Noćenje.

DAN 11 – Pakujemo stvari i ostavljamo ih u smeštaj Slobodno vreme do večernjeg polaska metroom na aerodrom. Večernji let za Beograd sa presedanjem.

DAN 12 – Dolazak u Beograd i kraj putovanja. Sayonara Japan.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru