Iran

više destinacija, Iran

već od 1990€

Opis destinacije

Iran će vas osvojiti prilikom prvog kontakta sa narodom. Srdačni, gostoprimljivi, obrazovani i kulturni, Iranci će učiniti da zaboravite sve predrasude o ovoj zemlji. Sjaj i bogatstvo Irana ogledaju se u kulturnom nasleđu, prirodnim lepotama, persijskoj arhitekturi, umetnosti, muzici, gastronomiji…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TEHERAN – KAŠAN – ISFAHAN – JAZD – ŠIRAZ
+ GRATIS IZLETI Merandžab pustinja, Abiane, Pasargad, Persepolis i Nekropolis 

Cena:
2190 EUR po osobi

Cena sa popustom:
1990 EUR po osobi

Polasci:
29. april 2024.
11. maj 2024.   

Trajanje:
12 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Teheran sa presedanjem
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Širaz-Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 30kg za sve letove + ručni prtljag do 8kg
- 2 noćenja u hotelu ROUDAKI*** ili sličnom u Teheranu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u tradicionalnom hotelu SHAH NESHIN ili sličnom u Kašanu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u hotelu SETAREH*** ili sličnom u Isfahanu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u tradicionalnom hotelu PARS ili sličnom u Jazdu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u hotelu KARIM KHAN**** ili sličnom u Širazu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 9 dodatnih obroka u lokalnim restoranima (jedan obrok po danu) koji se realizuju u skladu sa raspoloživim vremenom tokom dana
- Svi transferi prema programu putovanja
- Svi izleti prema programu putovanja
- Svi obilasci prema programu putovanja
- Ulaznice za sve lokalitete i kulturno-istorijske spomenike prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Predstavnik lokalne agencije
- Lokalni vodič u Persepolisu i Nekropolisu
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Obavezno putno zdravstveno osiguranje – 35 EUR
- Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
- Osiguranje od otkaza putovanja
- Individualni troškovi putnika

Napomena: Putnicima koji imaju vizu ili pečat Izraela u svom pasošu imigracioni organi Irana neće dozvoliti ulaz u zemlju.
DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Teheran sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 2 – Odmah po dolasku u Teheran, odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje. Nakon doručka krećemo u obilazak najvećih znamenitosti prestonice: Golestan palata, Azadi kula, Tabiat most. Obrok. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Pakujemo stvari i krećemo ka Kašanu. Po dolasku, odlazimo do Fin baste, jedne od najlepših u čitavom Iranu. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon kraćeg odmora, krećemo u razgledanje ovog drevnog grada. Prošetaćemo istorijskim jezgrom grada i posetiti Agha Bozorg džamiju. Slobodno vreme za kupovinu tradicionalnih kozmetičkih proizvoda, neizostavne ružine vode ili keramičkih dekorativnih predmeta. Obrok. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka, posetićemo Amir Ahmad tradicionalno kupatilo, kao i jednu od istorijskih kuća u kojima su nekada živele bogate persijske porodice. Slobodno vreme do polaska u Marandžab pustinju. Na putu do pustinje obilazimo svetilište Hilal ibn Ali i podzemni grad. Dolazimo do slanog jezera gde pravimo pauzu za fotografisanje i uživamo u nestvarnim prirodnim lepotama. Dolazak u oazu gde će nas dočekati srdačni domaćini i prirediti nezaboravno veče u srcu pustinje pod zvezdanim nebom. Povratak u Kašan u večernjim satima. Obrok. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Pakujemo stvari i krećemo u Isfahan. Na putu do Istahana, posetićemo selo Abiane, gde ćemo provesti popodne. Šetnja i druženje sa lokalcima. Put nastavljamo ka Isfahanu i odmah po dolasku smeštamo se u hotel. Nakon pauze za odmor, odlazimo do Muzeja muzike, gde ćemo se upoznati sa tradicionalnim instrumentima i muzikom Irana. Preko mosta Si-o-Se Pol, vraćamo se do glavnog gradskog trga. Slobodno vreme za kupovinu ćilima, persijkih tepiha, srebra, suvenira. Obrok. Noćenje.

DAN 6 – Nakon doručka, nastavljamo obilazak Isfahana i odlazimo do glavnog gradskog trga Nakš-e Džahan. Obilazimo Alighapu palatu, Šahovu i džamiju šejha Lotfalaha, kao i Veliki bazar. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlzimo do Jermenskog kvarta gde ćemo posetiti Vank katedralu. Slobodno veče. Obrok. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Pakujemo kofere i napuštamo sobe. Na putu do Jazda zaustavljamo se da obiđemo Zoroastrijansku kulu tišine. Dolazak u smeštaj i slobodno vreme za odmor. Odlazimo do starog dela grada i obilazimo Amir Chakhmagh kompleks i tzv. kuću snage gde ćemo se upoznati sa tradicionalnim borilačkim veštinama koji se vekovima neguju u Iranu. Povratak u hotel. Obrok. Noćenje.

DAN 8 – Nakon doručka nastavljamo sa upoznavanjem Jazda: džamija Jama Masjid, jedna od najlepših građevina u Iranu, bašta Dowlat Abad, Hram varte. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Obrok. Noćenje.

DAN 9 – Dorčak. Pakujemo stvari, napuštamo hotel i krećemo za Širaz. Na putu do Širaza, obilazimo drevne prestonice Persije – Pasargad i Persepolis, kao i kraljevske grobnice Nekropolis. Kroz ova tri nasleđa i priče o drevnoj Persiji, upoznajemo se sa bogatom istorijom Irana. Ove spektakularne zaostavštine, ostavilo je Arhemidino carstvo, koje je vladalo Persijom i šire više od 200 godina. Nastavljamo ka Širazu i odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme. Obrok. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Sledi obilazak Širaza: Karim Khan kompleks koji obuhvata Vakil Bazar, hamam i tvrđavu, zatim grobno mesto čuvenog persijskog pesnika Hafeza, džamiju Nasir ol Molk, poznatiju kao roze džamija, Eram baštu. Slobodno vreme za kupovinu i uživanje. Obrok. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodan dan u Širazu do polaska na aerodrom.

DAN 12 – Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru